Wat heb je nodig?

Administratie

Bij registratie moet je bepaalde documenten voorzien: o.a. een CV, een kopie van je identiteitskaart en 2 ingevulde documenten ondertekend door je stagemeester die je kan downloaden van de site van het EBEEM. 

Het registratieproces is op moment van schrijven wel een tikkeltje bizar, en sommige documenten moet je op twee verschillende plaatsen uploaden.

Kostprijs

De kostprijs varieert significant in functie van het opleidingsniveau (ASO of erkend specialist), type examinatie (ITA vs volledig) en land van oorsprong. De tarieven zijn beschikbaar op de site van het EBEEM.

Belangrijk om te weten: voor EBEEM inschrijving moet je lid worden van EUSEM. Als je lid bent van BeSEDiM krijg je korting op dit lidmaatschap. Lidmaatschap van BeSEDiM is gratis voor ASO’s. 

Een goede dosis relativeringsvermogen

Klassiek wordt dit examen gezien als zeer stresserend, door de implicaties en door het feit dat je een grote hoeveelheid leerstof moet verwerken op korte tijd, naast de 60-urige werkweek. De algemene feedback is echter dat het allemaal veel minder erg was dan gedacht. Het slaagpercentage ligt klassiek zeer hoog onder de Belgen.