Hoe bereid ik mij het best voor?

Goede vraag. Een vaak gehoord antwoord op deze vraag is dat de voorbereiding weinig verschil heeft gemaakt voor het correct oplossen van de vragen, maar wel dat ze er een betere arts van geworden zijn.

Veel ASOs gebruiken de slides en videolessen van HippoED (www.hippoed.com). Er is ook een zeer handige online quiz app maar deze is nogal gefocust op de Amerikaanse geneeskunde (andere merknamen voor antibiotica, andere endemische ziektes, etc… ). Als je hiervoor kiest: Het residents package is significant goedkoper maar je moet documenteren dat je nog ASO bent. Meer info hier: https://www.hippoed.com/em/resident

Een andere mogelijkheid is het studeren uit de Tintinalli. Er komen veel vragen over de vetgedrukte tekst uit de Tintinalli, alsook de afbeeldingen zijn bijna altijd uit de tintinalli afkomstig. 

Er komen ook verdacht veel vragen uit de Tintinalli’s Emergency Medicine Board Review. Dit aantal zou echter jaar na jaar lager zijn, naarmate er meer examenvragen opgesteld worden. Dit boek is ook al een tijdje niet meer geüpdatet.

De VAUG zou bezig zijn met het ontwikkelen van een voorbereidende cursus. Check dus op regelmatige basis hun website (http://www.vaug.net).